Saltar al contenido

COMENCEM!

El menjar forma part del nostre dia a dia. Des que ens llevem per a esmorzar, fins que ens acabem l’última cullerada del sopar. Tenim el nostre plat preferit. També el nostre plat odiós. Tot i que en el fons sabem que el necessitem per a tenir una correcta alimentació. A la nevera i al rebost van aparareixent aliments de tota mena. Alguns d’ells embolicats en plàstics de colors, amb dibuixets, altres en embolcalls de paper etc. Fins que tots arriben als nostres gots i als nostres plats. 

El trajecte a casa, el tenim clar, anem a la botiga, paguem pels productes que hem agafat i ens els emporten a casa. Però, i el trajecte que han fet fins anar a la botiga?

Al primer crit! Vos presenta quatre realitats que no arriben a veure’s entre els carrers i l’asfalt de la ciutat. Quatre  realitats amb múltiples històries de personatges que amb la seva feina, permeten que el que mengeu arribe al vostre plat. Abans de començar, plantegem-nos què sabem.

En grups de 3 o 4 responeu les següents preguntes. Una vegada ho tingueu, comenteu-ho en veu alta i anoteu el  que heu exposat en un document col·lectiu per anar veient fent comparacions durant el projecte.

  • On compra la meva família o els meus tutors?
  • Qui treu benefici quan vaig a comprar?
  • Apunteu els 3 menjars que més vos agraden a cadascú
  • Què tardo en anar a comprar?
  • Tot es compra al mateix lloc?

Cap.1 D’on ve el que mengem?

Cap 2. I què passa amb la carn i el peix?

Cap 3. Les alternatives a Barcelona

Cap 4. Fast vs Slow Food